MTV Unplugged Tribute

Exclusief XL concert met bijzondere gasten en een betoverend gospelkoor

Wie herinnert zich niet de krachtige uithalen van Kurt Cobain, de melancholische klanken van Alice in Chains, de luchtige popsongs van Oasis, en Pearl Jam-frontman Eddie Vedder die teksten op zijn arm schreef? Op zondag 15 september 2024 staat het Openluchttheater De Doolhof in het teken van een bijzondere 3 uur durende muzikale avond: A Tribute to MTV Unplugged. Dit unieke, extra lange concert brengt een ode aan het iconische MTV-programma uit de jaren ’90, waarbij muziek in haar puurste vorm centraal staat. Bezoekers kunnen zich verheugen op een avond vol grote klassiekers en indrukwekkende pareltjes, uitgevoerd door een groots muzikaal collectief.

Het concert biedt een variëteit aan songs van verschillende legendarische bands uit de MTV Unplugged-reeks. In wisselende samenstellingen zal de band, bestaande uit 17 getalenteerde muzikanten, semi-akoestische versies van nummers van onder andere Nirvana, Eric Clapton, Pearl Jam en Radiohead ten gehore brengen. De originele muziekarrangementen blijven behouden, waardoor bezoekers worden meegenomen naar de sfeer van de jaren ’90.

Na het grote succes van vorig jaar wordt er dit jaar extra uitgepakt met een XL-show. Tim Akkerman (ex Di-rect), Pearl Jozefzoon en Merijn van Haren (frontman van Navarone en The Analogues) zullen als special guests optreden en samen met de band zorgen voor een ongeëvenaarde muzikale ervaring. Om de avond nog indrukwekkender te maken, zal bij een aantal nummers een volledig gospelkoor aansluiten.

Voor veel van de betrokken muzikanten heeft dit concert een extra bijzondere betekenis. Een groot deel van de 17-koppige band komt namelijk uit de omgeving van Venlo. Initiator Rocco Jansen, die opgroeide in Blerick en nu in Boxmeer woont, ziet hiermee een droom uitkomen. Wat twee jaar geleden begon als een idee, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol concept dat door heel Nederland te zien is op locaties zoals kerken, theaters en festivals, waaronder Paaspop.

Mis deze unieke kans niet om de magie van MTV Unplugged opnieuw te beleven!

𝐓𝐢𝐜𝐤𝐞𝐭𝐬: https://unplugged.eventgoose.com/

Tijden
Deuren open + DJ: 17:00 uur
Aanvang programma: 19:00 uur

Combineer het bezoek aan Openluchttheater De Doolhof ook met een etentje, wandelroute of andere bezienswaardigheden in Tegelen en Steyl. Kijk op www.hktegelen.nl/uit-in-tegelen voor de leukste tips.